online leefstijl coach vrouw

Nina's favoriete gezonde ontbijt!

Ik ben écht een ochtendmens. Ik sta vroeg op en ben het meest productief in de ochtend. Ik neem dan ook graag de tijd om lekker en gezond te ontbijten met een koffietje, groene thee en een glas water. Maar hoe ziet mijn gezonde ontbijt er meestal uit? In deze blog wil ik graag mijn vier favoriete gezonde ontbijtjes met jullie delen. Het zijn allemaal zoete ontbijtjes, aangezien ik geen fan van hartig ben in de ochtend. Daar gaan we…..

gezond eten

SMOOTHIEBOWL

Met stip op 1 als gezond ontbijt staat mijn favoriete, zelfontworpen avocadobanaan smoothiebowl. Het is súper makkelijk te bereiden, enorm crèmig, vullend en heel lekker! Ik mix een halve banaan met een halve zachte avocado in de blender en voeg water toe, tot het een soort vla-achtige structuur heeft. Dit giet ik in een leuk schaaltje en ik top het met yoghurt, wat vers fruit, een lepel lijnzaad en wat muesli. Veel vrienden hebben dit recept uitgeprobeerd en ik moet zeggen: ze zijn allemaal fan! 

online leefstijl coach

YOGHURTBOWL

De welverdiende tweede plaats is voor mijn yoghurtbowls. Ik vul een leuke kom met magere yoghurt of magere kwark en top dit met alles wat ik in huis heb. Denk aan nootjes, muesli, lijnzaad, vers fruit, pindakaas, hagelslag, vanillevla, jam en ga zo maar door.

MUESLIMIX

Dit gezonde ontbijt is een aanrader als je echt weinig tijd hebt en geen vers fruit in huis. Zorg dat je altijd een zak rood fruit in de diepvries hebt. Ontdooi een schaal rood fruit in de magnetron en voeg wat kwark of yoghurt en muesli toe. Flink roeren en je krijgt deze heerlijke zoete swirl. 

HAVERMOUT

Op de vierde plek komt mijn havermout ontbijtje. Dit eet ik alleen in de winter, aangezien het warm is. Je verwarmt wat melk naar keuze in een pannetje (amandelmelk of havermelk is erg lekker) en voegt ongeveer 40 gram havermout toe. Je hebt grotere vlokken of gemalen vlokken en je kan zelf experimenteren met welke structuur je lekkerder vindt. Hoe langer je het laat koken, hoe vaster de pap wordt en hoe meer melk je toevoegt, hoe minder vast de pap wordt. Ook met dit ontbijtje kan je experimenteren met wat je in huis hebt en met wat je lekker vindt. Twee persoonlijke favorietjes: voeg kaneel en krentjes toe of ga voor cacaopoeder met banaan.

Deze ontbijtjes vul ik graag aan met een cracker of maiswafels met pindakaas (verslaafd….). Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren en ben erg benieuwd naar jullie varianten van mijn favoriete gezonde ontbijtjes. Deel dus zeker je foto’s met mij! Heb je nog geen genoeg van mijn gezonde ontbijt inspiratie? Neem dan een kijkje op mijn Instagram. Daar vind je veel lekkere recepten én gezonde ontbijtjes. 

Ik wens je een fijne en gezonde week toe.

Love, Nina

Lijkt het je leuk om met mij aan de slag te gaan en te werken aan jouw gezonde leefstijl? Meld je dan hier aan! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *