Huidverzorgingstips van een model

Laat ik allereerst een droom de wereld uit helpen: ook modellen hebben niet altijd een stralende huid. Door al het reizen, veel make-up, weinig slaap en drukke schema hebben veel modellen soms ook last van een onrustige huid. Ook ik weet hoe het is om onzeker te zijn over je huid en de deur bijna niet uit te durven omdat je een onrustige huid hebt. Door de jaren heen heb ik veel geprobeerd en ik heb eindelijk een huidverzorgingsroutine gevonden waar ik heel tevreden mee ben. Daarom heb ik besloten een blog te schrijven over mijn dagelijkse huidverzorging a.k.a. skincare routine en hoop ik dat ik met deze huidverzorgingstips jou een stapje verder kan helpen naar een goede huid!

Ik wil vooropstellen dat ieder huidtype totaal anders is en wat voor mij heel goed werkt, voor jou misschien minder ideaal kan zijn. Hormonen spelen een belangrijke rol en ik geloof ook dat het hebben van een gezonde leefstijl bijdraagt aan een betere huid. Ik probeer altijd genoeg te slapen, niet te veel alcohol te drinken, genoeg te bewegen, minimale stress te hebben en een gezond voedingspatroon te hebben met genoeg voedingsstoffen. En natuurlijk rook ik niet. Wanneer ik veel reis en vlieg, minder slaap, veel in steden ben en veel werk (wat voor mij betekent dat ik veel make-up draag), merk ik dat mijn huid minder goed is. Nu ik in quarantaine zit en veel tijd heb om tot rust te komen, merk ik dat mijn huid daar van geniet en ook tot rust komt. De foto’s bijgevoegd aan deze blog zijn vanochtend zonder make-up gemaakt, na het uitvoeren van mijn huidverzorgingsroutine. 

Let op: deze blog is geen advertentie en ik word niet betaald voor het benoemen van de producten. Ik vind het zelf gewoon fijne producten en wil dit graag met jou delen! 

Huidverzorging ochtend

  1. De eerste stap van een goede ochtendroutine voor je huid is het reinigen van je gezicht. Allereerst was ik mijn gezicht met koud tot lauwwarm water en Dermologica Ultra Calming Cleanser (43 euro voor 250 ml). Dit is een hele fijne gezichtsreiniger voor de gevoelige huid. Zelf ben ik erg fan van het merk Dermalogica. Het is heel goed voor de gevoelige huid en ze hebben veel verschillende lijnen voor verschillende huidtypen. Je kan vaak bij de verkooppunten je huid laten bekijken en een persoonlijk advies krijgen voor welke lijn bij jouw huidtype past.
  2. Na het reinigen vind ik het heel fijn om een toner te gebruiken. Eerst dep ik mijn gezicht droog met een schone handdoek en dan breng ik de toner met een watje aan op mijn huid. Een toner versterkt de huidbarrière en vochtbalans en beschermt en kalmeert de huid. Mijn favoriete toner is een alcoholvrije toner die ik altijd in Amerika koop: Thayers Alcohol-Free Witch Hazel Aloë Vera Rose Petal toner (8-12 euro voor 355 ml). Deze bevat rozenwater, toverhazelaar-extract en aloë vera. Er zijn veel vergelijkbare toners te vinden.
  3. Sinds een paar maanden maak ik na de toner gebruik van een serum. Ik merk een groot verschil, mijn huid krijgt net even wat extra hydratatie. Mijn favoriete serum is Amino Acids + B5 van The Ordinary (6,80 voor 30ml). Deze serum bestaat uit aminozuren en vitamine B5 en zorgt voor hydratatie, huidherstel en ondersteunt een gezonde huid. Ik breng een paar druppels aan en laat dit goed intrekken. The Ordinary heeft heel veel betaalbare serums, zeker een aanrader!
  4. Na de serum is het tijd voor een goede verzorgende dagcrème. Het is heel belangrijk dat er een zonnefactor verwerkt is in de dagcrème. Ik gebruik de crème van de Clear Start lijn van Dermologica: Clearing Defense SPF30 (29 euro voor 59ml). Deze is echt perfect voor mijn huid.
  5. Tot slot breng ik wat 8 Hour Cream van Elisabeth Arden (prijzen verschillen: 15-30 euro voor 50ml) aan op mijn lippen. 
Dermalogica
1. Dermalogica - Ultra Calming Cleanser
toner thayers
2. Thayers Facial Toner
the ordinary serum
3. The Ordinary- Amino + B5 Serum
Dermalogica clear start
4. Dermalogica - Clearing Defense Moisturizer
8 hour cream
5. Elizabeth Arden - 8 Hour Cream

Na een lange dag is het tijd voor mijn avondroutine. Ik ga nooit, maar dan ook écht nooit, naar bed zonder deze routine.

Huidverzorging avond

  1. De eerste stap is het verwijderen van je make-up met een make-up reiniger of micellair water. Ik verwijder mijn eventuele make-up met Bioderma Micellair Water (prijzen verschillen: 15 tot 20 euro per 500ml). Dit is mijn favoriete makeup-remover en wordt ook veel gebruikt tijdens fotoshoots en fashionshows. Het verwijdert echt alle make-up, zelfs die hele vervelende waterproof mascara!
  2. Daarna is het weer belangrijk om je gezicht te reinigen. Wanneer ik niet in een drukke stad ben geweest was ik mijn gezicht met de eerder genoemde Dermalogica Ultra Calming Cleanser. Ben ik veel buiten geweest en is mijn huid veel in aanraking geweest met vervuiling? Dan gebruik ik de Exfolactic Cleanser van 111Skin (55 euro voor 120 ml). Deze zorgt voor een grondige reiniging. De antimicrobiële en ontstekingsremmende rozemarijnbasis kalmeert de huid en is ook goed voor de behandeling van onzuiverheden. Hierdoor ervaar ik ook minder dichtzittende poriën.
  3. Ook ’s-Avonds maak ik na het reinigen gebruik van een toner. In mijn geval is dit weer de Thayers Alcohol-Free Witch Hazel Aloë Vera Rose Petal toner.
  4. Daarna breng ik meestal weer een serum aan (The Ordinary – Amino Acids + B5). Ook is het goed om regelmatig je huid te exfoliëren. Hiermee verwijder je dode huidcellen en dit kan onzuiverheden verminderen of pigmentatie verbeteren. Maar let op: het kan je huid gevoeliger maken voor UV-stralen en dus voor huidveroudering zorgen. Exfolieer dus niet te vaak en kijk goed wat voor jouw huid lijkt te werken. Er zijn verschillende soorten exfoliators op de markt voor verschillende prijscategorieën. Ik exfolieer mijn huid ongeveer 2 keer per week met de Clinical Exfoliator van 111skin (100 euro voor 100ml). Dit is een krachtige maar zachte exfoliator die wordt gebruikt om de teint te verfijnen, de huid glad te maken en te verhelderen. Ik doe een heel klein beetje (een klein erwtje) op een watje en breng dit aan op mijn huid.
  5. Ook ’s-Avonds breng ik wat 8 Hour cream van Elisabeth Arden aan op mijn lippen.
bioderma
1. Bioderma - Micellair water
Dermalogica
2. Dermalogica - Ultra Calming Cleanser

óf

111skin
2. 111Skin - Exfolactic Cleanser
toner thayers
3. Thayers Facial Toner
the ordinary serum
4. Dermalogica - Clearing Defense Moisturizer

óf

111skin
4. 111Skin - Clinical Exfoliator
8 hour cream
5. Elizabeth Arden - 8 Hour Cream

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met een inzage in mijn huidverzorgingsroutine. Natuurlijk kan je ook van andere producten gebruik maken, maar het stappenplan (1. make-up verwijderen 2. reinigen 3. tonen 4. hydrateren en 5. beschermen) is wel fijn om aan te houden. Oh nog een gouden (maar niet altijd even makkelijke) tip: blijf van je huid af en laat puistjes met rust! 

Je hoort snel weer van me,

Liefs Nina

no makeup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *