Wat is leefstijl coaching?

Wat doet een leefstijl coach?

Als leefstijl coach help ik je om in je dagelijks leven gezonder te eten, meer te bewegen, voldoende slaap te krijgen, minimale stress en genoeg ontspanning te hebben. Voor iedereen kan de focus ergens anders liggen. Geen verplichtingen en diëten, maar een gezonde leefstijl die bij jouw leven past, die jij kan volhouden en die goed voor je is. Naast de kennis die je krijgt over de gezonde keuze, krijg je ook begeleiding bij de toepassing in jouw leven. Want het is al moeilijk genoeg om jezelf te motiveren voor een gezonde leefstijl, laat staan dat je omgeving meehelpt! Je huisgenoot die graag pizza, pasta of friet met een flink stuk vlees eet of die verjaardag waar je geen nee durft te zeggen tegen een stukje taart. En ken je de ‘doe niet zo ongezellig’ als je een keer een wijntje afslaat? Waar haal je de tijd voor sport en ontspanning vandaan naast je drukke leven? En vergeet je sociale contacten niet! 

Als leefstijl coach ga ik dus verder dan het geven van de informatie, recepten, workouts en het ontwikkelen van motivatie. Ik help je echt met de toepassing in het dagelijks leven en het omgaan met moeilijke momenten. Ik ga als leefstijl coach dan ook uit van het concept Positieve Gezondheid van Huber (1), waarbij je het vermogen hebt om eigen regie te voeren op het gebied van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven.

Het belang van leefstijl coaching

Een gezonde leefstijl is natuurlijk belangrijk voor hoe je je voelt. Niks zo fijn als lekker in je vel zitten, letterlijk en figuurlijk! Als je je fit voelt, straal je dat ook uit. Alle aspecten van leefstijl coaching hangen met elkaar samen. Slaap je goed, dan heb je ook minder ongezonde cravings en als je regelmatig beweegt, ervaar je ook minder stress. Het is dus belangrijk om aan alle verschillende aspecten te werken!

Voorkomen en verhelpen van ziekten

Daarnaast is een gezonde leefstijl de basis voor het voorkomen van ziekten. Een ongezonde leefstijl vergroot de kans op veel ziekten en anderzijds kun je met een gezonde leefstijl veel ziekten juist voorkomen. In het verleden leden veel mensen aan infectieziekten, veroorzaakt door een schimmel, virus of bacterie. Nu zijn meer dan 50% van de ziekten leefstijlziekten. Deze ziekten zijn dus sterk gerelateerd aan je leefstijl: te weinig beweging, overgewicht, slechte voeding, drank of drugs, te weinig slaap en chronische stress. Veel gevallen van ziekten zijn dan ook te verhelpen (en voorkomen) met een gezonde leefstijl in plaats van het geven van medicijnen. Er is dus enorm veel gezondheidswinst te behalen in het hebben van een gezonde leefstijl. Uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisaties blijkt dat tachtig procent van alle hart- en vaatziekten kan voorkomen worden door gezond te leven! 

Heb jij interesse gekregen in het krijgen van een gezonde leefstijl?

Plan hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij in of bekijk mijn persoonlijke aanbod en groepsaanbod!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *